Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
P1

Meny tar med lyssnarna på jämtländsk bondfest

Publicerat tisdag 11 februari 2014 kl 16.41
Meny. Den här veckan lagar Meny mat hos Camilla Landgren- Persson och Niklas Persson på Brunkulla Gård utanför Östersund. Sveriges Radio P1. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio

Den här veckan är det en riktig bondmora som är gästkock i Meny. På Brunkulla Gård utanför Östersund lagar Camilla Persson-Landgren bondpesto på vitkål, köttsoppa med klimp och den norrländska specialiten kesfil.

Brunkulla Gård är en av de äldsta i Jämtland. Den drivs av Camilla Landgren-Persson och hennes make Niklas Persson, som är tionde generationen på gården. På gården finns ekologisk mjölkproduktion, grönsaksodling, höns och grisar. På gården kommer det produceras egen ost och det går också att bo på gårdens pensionat.

- Gården är vår stora passion, vår livsstil och vår försörjning, säger Camilla Landgren-Persson.

Camilla Landgren-Persson lagar sin bondpesto på mjölksyrade grönsaker ost. I köttsoppan har hon morötter som hon själv odlat och till efterrätt bjuds den norrländska specialiteten kesfil, som i Jämtland mest åts sommartid, till exempel under skörden, eftersom den är så läskande.

- Kesfil är som en tjockmjölk ungefär och den åts förr med grädde, kanel och socker, säger Camilla Landgren-Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".