Betlehems första kvinnliga borgmästare Vera Baboun har stora utmaningar framför sig. Foto: Sharon Jåma/Sveriges Radio
P1

Människor och tro

Om Betlehems nya starka kvinna och existentiella frågor i barnboksformat.

 torsdagen 13 februari klockan 14.03, repris lördag 16 februari klockan 17.00

 

Betlehems nya starka kvinna
Det är en fördel att vara kvinna på den här posten. Kvinnor är naturliga ledare. Särskilt i internationella sammanhang har det varit bra att vara kvinna, man slår hål på allas fördomar om hur macho det är i mellanöstern och det förvånar människor, säger Betlehems första kvinnliga borgmästare Vera Baboun.

I Betlehem var kristna palestinier en gång i majoritet. Idag är en trejdedel av stadens medborgare kristna och många flyttar från staden som länge lidit av Västbankens högsta arbetslöshet. Nu hoppas många Betlehemsbor på den nya borgmästaren Vera Baboun som har stora utmaningar att möta för att få staden på fötter.

Reportage av Sharon Jåma.

Existentiella frågor i barnboksformat
En storasyster och en lillebror saknar sina skuggor och sina drömmar när Skaparen sänder alla skuggor till den mörka delen av världen och bara det ljusa finns kvar runt människorna. Hör Ulf Stark och Anna Höglund om deras senaste bilderbok , Skuggbarnen den senaste i raden av bilderböcker med existentiella teman.

Hur berättar man för barn i ord och bild om skuggsidan i livet  vilka tankar vill radarparet med elva gemensamma böcker bakom sig väcka hos barnen och deras föräldrar? Varför återkommer Gud i olika skepnader i deras prisbelönta böcker och varför återkommer de till oro och sorg i våra liv?

 

Programledare: Tithi Hahn

Producent: Johanna Rudbäck 08-784 15 64

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista