Vetenskapsradion Klotet – Wikipedias ambassadörer vill göra världen hållbar. Caroline Gunnarsson och Paulina Bäckström är Wikipedias ambassadörer i Uganda. Här tillsammans med den lokale projektledaren Paul Kiguba som ska skriva sidor om hållbar utveckling på lokala språket luganda. Sveriges Radio P1. Foto: Sveriges Radio
P1

Vetenskapsradion Klotet – Wikipedias ambassadörer vill göra världen hållbar

Förra året såldes det för första gången fler smarta mobiler än vanliga mobiler i världen. I Afrika är det fortfarande mycket dyrt att surfa med mobilen, men Wikipedias sidor är ofta gratis att läsa. Nu vill Wikipedia och Världsnaturfonden se till att kunskapen om hållbar utveckling finns på internetlexikonets artiklar.

Två unga svenska tjejer, Caroline Gunnarsson och Paulina Bäckström har rest till Uganda för att sätta igång jobbet med att skriva hållbarhetsartiklar på det lokala språket Luganda. En utmaning i ett land där många är analfabeter och inte vet hur en dator funkar.

Programledare: Marie-Louise Kristola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista