Radiosporten intervjuar längdskidåkaren Daniel Rickardsson i Sotji. Foto: Radiosporten
2014-02-18

Nytt P4-rekord när Radiosporten sänder från OS i Sotji

Sveriges Radios OS-sändningar slår rekord. Hela 3,9 miljoner personer, eller 50,3 % av befolkningen, lyssnade på P4 torsdagen den 13 februari – det är den högsta lyssnarräckvidd som uppmätts med nuvarande mätmetod. 
– Det visar både att OS i Sotji engagerar och att en väldigt stor P4-publik har tagit Radiosportens sändningar till sig, säger Radiosportens chef Jakob Sillén.

 

Torsdag 13 februari hade P4 3,9 miljoner lyssnare, det motsvarar 50,3 procent av Sveriges befolkning i det åldersspann som mäts (12-79 år). Det är den högsta siffran som har uppmätts för en enskild dag i P4 sedan PPM blev officiell mätmetod för radiolyssning.

– Siffrorna är sagolika, fantastiska, alldeles strålande! Vi har satsat mycket på att försöka leverera en genomtänkt helhet, med både pulsen och nerven från tävlingarna, med det inbjudande tilltalet och med de djupa och breda perspektiven även utanför det omedelbara strålkastarskenet. Förhoppningsvis är den kombinationen något som publiken också uppskattar, säger Jakob Sillén.

Även de digitala plattformarna ökade förra veckan: Användningen av apparna Sveriges Radio Play och Radiosporten Play ökade med 18 respektive 75 procent.

Antalet startade strömmar för Radiosportens direktsändningar har aldrig varit så många. Det gäller på alla internetbaserade plattformar, även via Sveriges Radios webbsajt. Antalet unika besökare på sverigesradio.se/radiosporten ökade under veckan med 50%.

FAKTA:
Med räckvidd avses hur många som lyssnar under ett program. För att räknas som lyssnare ska man lyssna minst 3 minuter sammanhängande. Sedan januari 2013 mäts radiolyssning med PPM-metoden. Drygt 1200 mätare levererar data varje natt under en normal vecka. Mätarna bärs av en panel i åldern 12-79 år som rekryterats särskilt för att spegla radiolyssningen i Sverige. Dygnssnittet på P4 ligger vanligen på 3,3 miljoner lyssnare. De tekniska mätningarna för webbsajt och appar genomförs med verktyget Google Analytics.

För mer information, vänligen kontakta:

Jakob Sillén, chef Radiosporten
jakob.sillen@sverigesradio.se  
0708-27 86 52

Eva Sahlin, presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista