Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
P1

Meny bjuder på fransk fest med jämtländsk touch

Den komplette kocken Malek Amarouche, som lagat mat hela sitt liv bjuder på fransk fest när han är gästkock i Meny. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio

Den här veckan blir det fransk fest i Meny. Fia Gulliksson lagar mat med den blivande kocken Malek Amarouche som både är fransman och jämte.

I programmet lagas oliv- och kaprisröran tapenade, en chèvre chaud- toast och en klassisk fransk bouillabaisse med aioli. Till efterrätt blir det en krämig chokladfondant.

- Det är roligt att blanda det jämtländska och det franska, säger Malek Amarouche, veckans gästkock i Meny.
 

Malek Amarouche flyttade till Jämtland från Frankrike för drygt 20 år sedan. Han har i princip alltid arbetat i restaurangbranschen och har gedigen erfarenhet av hela branschen men har först nu bestämt sig för att utbilda sig till kock.

- Jag vill vara komplett, säger Malek Amarouche, som har fått flera utmärkelser för sin höga servicenivå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".