Den komplette kocken Malek Amarouche, som lagat mat hela sitt liv bjuder på fransk fest när han är gästkock i Meny. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio
P1

Meny bjuder på fransk fest med jämtländsk touch

Den här veckan blir det fransk fest i Meny. Fia Gulliksson lagar mat med den blivande kocken Malek Amarouche som både är fransman och jämte.

I programmet lagas oliv- och kaprisröran tapenade, en chèvre chaud- toast och en klassisk fransk bouillabaisse med aioli. Till efterrätt blir det en krämig chokladfondant.

- Det är roligt att blanda det jämtländska och det franska, säger Malek Amarouche, veckans gästkock i Meny.
 

Malek Amarouche flyttade till Jämtland från Frankrike för drygt 20 år sedan. Han har i princip alltid arbetat i restaurangbranschen och har gedigen erfarenhet av hela branschen men har först nu bestämt sig för att utbilda sig till kock.

- Jag vill vara komplett, säger Malek Amarouche, som har fått flera utmärkelser för sin höga servicenivå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista