P1

Plånboken i P1: Dyrt att försäkra jycken

Hur mycket ska det behöva kosta att försäkra sitt husdjur? Kostnaderna för husdjursförsäkringar har ökat markant de senaste åren, vad beror det på och är det rimligt att premien för hundförsäkringen kostar mer än för bil och hus?

Konsumenträtt inom finansvärlden?

Finansinspektionen satsar nu på konsumentfrågor inom finansmarknaden, men vilka frågor vill de driva och hur starkt står man som konsument och vad kan FI göra för mig om jag blir blåst. Malin Omberg, ny chef för Konsumentskydd på FI kommer på besök.

Veckopeng eller inte

Vad ska du som förälder lära dina barn om ekonomi och varför ska man ge sitt barn veckopeng? Privatekonomi är en viktig del av vårt liv, men hur ska man tänka med våra barn gällande lördagsgodis och  en slant om de bäddar sängen, Plånboken försöker att ge dig som förälder tips om hur man kan öka barns förståelse för kronans värde.

Hur ska jag tänka kring amorteringen på bostadslånet?

Annika Creutzer, Plånbokens expert på privatekonomi besöker programmet och svarar på lyssnarnas frågor kring fonder, aktier och spartips.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista