Abalone Dots hörs i den direktsända Folk- och världsmusikgalan. Foto: Pressbild
2014-02-19

P2 direktsänder Folk- och världsmusikgalan i Umeå

På fredag 21 februari är det dags för Folk- och världsmusikgalan som arrangeras för femte gången. I år äger den rum på Norrlandsoperan i kulturhuvudstaden Umeå. Det blir prisutdelningar i åtta kategorier och uppträdande artister som Nordman, Algot, Simon Marainen och Abalone Dots. Värdar är Ronny Eriksson och Katarina Mazetti. Galan direktsänds i P2 med start kl. 20.00.

– Folk- och världsmusikgalan har blivit en institution. Den är viktig för genren, för alla deltagande artister och inte minst för alla vinnare som presenteras – den har stärkt folkmusikens status, helt enkelt, säger P2:s Mats Einarsson.

– Galan har också vidgat definitionen av vad folkmusik är, musik med rötter samlad i en mångfald av utryck, traditioner och stilar som lever i vår land. Att galan i år arrangeras av Norrlandsoperan i kulturhuvudstaden Umeå ger den extra tyngd, säger Mats Einarsson.

Folk- och världsmusikgalan direktsänds i P2 fredag 21 februari kl. 20.00-22.30.
Artister: Algot, Nordman, Tetra, Thomas Andersson, Afrotronics, Hans Alatalo/Jord, Trinity, Abalone Dots. Simon Marainen.
Värdar: Katarina Mazetti och Ronny Eriksson.
Presentation: Ulf Gruvberg.

Mer info: www.folkgalan.se

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Einarsson, producent P2
mats.einarsson@sverigesradio.se  
08-784 15 73

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista