Tithi Hahn. Människor och tro. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P1

Människor och tro: Hillsong lyckas locka unga

Hillsong lyckas locka unga
— Jämfört med andra frikyrkor ger det härframför allt ungdomarna en ärlig chans att känna att det är modernt, säger tv-profilen Alex Hermansson som precis besökt en av Hillsongs gudstjänster på danspalatset Nalen i Stockholm.

Medan många församlingar tampas med medlemstapp går den internationellt präglade Hillsong i motsatt riktning. De lyckas med det många vill — att locka unga. Deras lovsång toppar hitlistor och deras gudstjänster har hyllats av popidolen Justin Beiber. Men vad är Hillsong för kyrka? Och var placerar de sig på den svenska frikyrkokartan? Reportage och samtal i Människor och tro.


Moskéattack i Bulgarien
I Europas fattigaste land ökar främlingsfientligheten. I helgen arresterades 120 personer efter att ha vandaliserat en moské i Bulgariens näst största stad Plovdiv. I Sofia marscherade det nyformade nationalistiska partiet Bulgarian National Union för att hedra en general som är känd för sina nazistiska åsikter. Samtidigt larmar FN om bedrövliga förhållanden för syriska flyktingar i landet. Flera av dem har de senaste månaderna blivit utsatta för attacker. Vad ligger bakom det hårdnande stämningen i landet?


Programledare: Tithi Hahn

Producent: Johanna Rudbäck 08-784 15 64

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista