Linda Pira. Foto: Saga Berlin
P3

En kärleksattack på svensk hiphop: Svensk hiphops okrönte kung gästar Ametist!

Snart slår Ametist och Dj Black Moose återigen upp dörrarna för svensk hiphops vardagsrum. Den här veckan får du något alldeles extra.

Organismen gästar programmet samma dag som han släpper nya albumet "Alla kungar bär inte krona". Sedan slutet av 90-talet har Organismen dels som medlem i kultförklarade Mobbade Barn Med Automatvapen och som soloartist stått på otaliga scener runt om i Skandinavien och tagit plats på dom största festivalerna. Organismen är den som rappare oftast nämner när de blir tillfrågade om influenser vad gäller rapstil och förebild vad gäller textförfattande.

Veckans avsnitt gästas också av Umeå-rapparen Cleo och kristin Amparo som nyligen släppt EPn "Vem e han". Cleo har under senaste tiden synts väldigt mycket med sitt kollektiv Femtastic och deras kampanj #FATTA.

Dessutom blir det VÄRLDSPREMIÄR av Linda Piras remix på låten "Knäpper mina fingrar" som innehåller cirka 7 gästartister. Linda Pira gästar Ametist tillsammans med rapparen Stor som gjort regidebut med musikvideon till låten. Idag presenterar de remixen exklusivt för Kärleksattackens lyssnare!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".