Kritikerprogrammet. Anneli Dufva. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
P1

Kritiken: Schyffert, Lindström, Orfeus och Eurydike

Marknadskrafter och konsumtion, habegär och identitet - Henrik Schyfferts och Fredrik Lindströms nya scenshow handlar om shopping, pengar och livet i ekonomins skugga. Ägd är uppföljaren till Ljust och fräscht, som lovordades av flera kritiker, hur blir det den här gången?

Dessutom, Gunnar Bolin talar med den brittiske teaterkritikern Michael Billington om kritikens uppgift i konsumtionssamhället och Katarina Wikars funderar vidare, med sociologen Zygmunt Baumans begrepp Konsumism i minnet, vilka vi konsumenter egentligen är.

Första mars har Monteverdis L´Orfeo, en över 400 år gammal opera, premiär på Wermlands opera. Omsusad redan i förväg, eftersom den regisseras av Kristofer Steen, känd som gitarrist i hardcorebandet Refused. Men berättelsen om Orfeus och Eurydike är också aktuell på Göteborgsoperan, där Glucks opera från 1762 nyligen hade premiär. Hör Per Feltzin gripa sig an en myt om trofast kärlek, liv och död.

Programledare: Anneli Dufva

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista