Peter Birro och Fellini Foto: Mia Gerdin/Sveriges Radio
P1

Kulturradion special: Från punkare till epiker, möt Peter Birro

Över 500.000 personer har sett filmen Monica Z och det är Peter Birro som skrivit manus. I början av nittiotalet hade han kepsen bak och fram och på skinnjackan stod det The Christer Petterssons. Det var namnet på bandet han var med i.

Från 90-talets poesi, punk och prosa har Peter Birro klivit fram som en av vår tids stora samtidsskildrare. Det började med TV-serien Hammarkullen 1997 i samarbete med Agneta Fagerström-Olsson och tillsammans gjorde de flera TV-serier som alla handlade om samhällets underdogs och hur man bevarar sin värdighet när man har alla odds emot sig. 

Peter Birro syns sällan i media och är sparsam med intervjuer - han föredrar att låta sina berättelser tala för sig själva - men här ger han en sällsynt inblick i hur han jobbar. Han berättar för Mia Gerdin om vilken film han sett allra flest gånger i sitt liv och vilka historier han själv vill berätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".