Stockholms sjukhem Foto: Åsa Furuhagen/Sveriges Radio
P1

Telefonväkteri i Människor och tro i P1: Makten över döden

Vad vill och kan vi ha för inflytande över vården den allra sista tiden av våra liv? Människor och tro i P1 bjuder in till ett samtal med lyssnarna och ställer frågan: Vem ska ha makten över döden? Patienten, läkaren eller den anhörige?

Har du själv tänkt igenom hur du vill dö eller har du erfarenheter av att ha följt en anhörig? Arbetar du i vården med döende patienter och vilka frågor dyker upp då? Är det en rättighet att få sova den sista tiden för att slippa ångest och lidande och vem ska bestämma det?


Samtalet leds av Människor och tros programledare Tithi Hahn och i panelen finns en läkare, en sjukhuspräst och en expert på medicinsk rätt.


Telefonslussen öppnar kl. 13 den 27 februari på nummer 08 24 15 00. Det går också bra att mejla frågor på mot@sverigesradio.se eller skicka brev till Människor och tro i P1 Sveriges Radio 105 10 Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".