Flickan i De grå jättarnas fasa rymmer och kommer till ett märkligt landskap där allt på ytan verkar vara ljuvligt och lekfullt spännande. Illustration: Henning Cedmar-Brandstedt
Pressmeddelande 14-02-21

Novellklubben: De grå jättarnas fasa av Helena von Zweigbergk

Det är dags för årets första berättelse i Novellklubben: De grå
jättarnas fasa i fem delar av Helena von Zweigbergk. Novellklubben är Sveriges
Radios satsning på nyskrivna berättelser för barn 9 - 12 år. Start i P4 på
måndag den 24 februari.


De grå jättarnas fasa
är en, enligt Helena von Zweigbergk, otäck historia om en liten flicka som vanligtvis bor inne i en åldrande kvinnas kropp. En dag rymmer hon och kommer till ett märkligt landskap där allt på ytan verkar vara ljuvligt och lekfullt spännande. Men där finns också en pojke som är vettskrämd och som till varje pris vill få flickan att gömma sig med honom. Varför är han så rädd?

Helena von Zweigbergk läser själv sin berättelse som är skriven direkt för Novellklubbens lyssnare.
− Det är ingen större skillnad att skriva för barn eller vuxna. Det är alltid historien som avgör. Men det är så klart kul att skriva sagor, säger Helena von Zweigbergk.


Novellklubbens De grå jättarnas fasa sänds i P4 på vardagar kl. 9.50 med start den 24 februari.

 

Helena von Zweigbergk är författare och journalist. Hon har skrivit ett 10-tal böcker, både för barn och vuxna och var en av de första i radioprogrammet Spanarnas panel. Helena von Zweigbergk vann, tillsammans med Göran Everdahl, SVT:s På spåret i år.


Novellklubben är Sveriges Radios satsning på nyskrivna berättelser för barn 9 - 12 år. Varje sportlov, sommarlov och jullov presenteras nya berättelser. Novellklubbens ambition är att ge lyssnarna tillgång till engagerande berättelser av de bästa och mest aktuella svenska författarna.


För mer information, vänligen kontakta:
Ulrika Olsson, press- och marknadsansvarig för barnutbudet
ulrika.olsson@sverigesradio.se
073 712 42 09

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista