Pressmeddelande 2014-08-29

Mona Masri ny programledare för OBS Magasin

När höstens säsong startar på onsdag 3 september får OBS Magasin ny programledare; kulturjournalisten Mona Masri. Höstens första magasin tar avstamp i Ruben Östlunds aktuella film Turist och diskuterar kritiken mot kärnfamiljen - vem är det som ifrågasätter kärnfamiljen och varför?

– Jag ser verkligen fram emot att fånga in både den svenska och den internationella idé- och kulturdebatten och sätta fingret på det som präglar vår tid och formar oss som människor, säger Mona Masri.

OBS började sändas 1963 och har sedan dess varit P1:s program för idé- och kulturdebatt. När höstens säsong startar har OBS Magasin inte bara fått ny programledare, programmet har även har även delvis fått en ny form.  

I onsdagarnas direktsända OBS Magasin kommer aktuella debatter, nyskrivna essäer och längre intervjuer med vår tids stora tänkare och nästa generations intellektuella att höras.

 
Om Mona Masri
Mona Masri är kulturjournalist och har under de senaste åren jobbat med en rad olika program i P1, bland annat som reporter i Lundströms bokradio och hon har gjort flera dokumentärer. Hon har också varit kritiker, krönikör och reporter på Dagens Nyheters och Sydsvenska Dagbladets kultursidor. Nyligen kom hon tillbaka till Sverige efter att ha arbetat ett år i Los Angeles som frilans.

Vid sidan av att vara ny programledare för OBS Magasin, har Mona Masri även knutits till Kulturnytt som litteraturkritiker.

Producent för OBS Magasin är Eskil Krogh Larsson. Han kommer senast från jobbet som producent för Kaliber, P1:s program för granskande journalistik, och är även konstkritiker på Kulturnytt.


Pressbild
Mona Masri Foto: Maria Andersson/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3397214_2048_1365.jpg


För vidare information, vänligen kontakta:
Mona Masri, programledare OBS Magasin
mona.masri@sverigesradio.se
0736 32 79 18

Eskil Krogh Larsson, producent OBS Magasin
eskil.larsson@sverigesradio.se
0708 - 279386

Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730-70 25 00