Pressmeddelande 2014-08-31

Kalle Johansson vann Svensktoppen nästa 2014

Idag vann Kalle Johansson, P4:s musiktävling Svensktoppen nästa med låten ”Den där dan”. Kalle Johansson från Söderåkra var P4 Kalmars bidrag i tävlingen. Som vinnare får han en plats som utmanare på Svensktoppen och erbjuds även i egenskap av artist en plats i Melodifestivalen 2015.

Kalle’s vinnarlåt ”Den där dan” kommer att spelas i P4 och den 28 september kommer låten att testas som utmanare på Svensktoppen. Nästa år väntar Melodifestivalen.

– Det här känns helt overkligt, jag är så lycklig och oerhört tacksam för alla som tror och röstat på mig, säger Kalle Johansson.

 

Om Svensktoppen nästa
P4:s rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa arrangerades 2014 för sjunde året i rad. Både nya och etablerade låtskrivare och artister kan vara med och tävla med nyskrivna låtar. Priset för det vinnande bidraget är en garanterad plats som utmanare på Svensktoppen samt ett erbjudande för artisten att medverka i Melodifestivalen 2015. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas också regelbundet i Sveriges största radiokanal P4.

P4:s 25 lokala kanaler har hållit sina deltävlingar under våren och sommaren och har tillsammans fått in 1146 nyskrivna och inspelade originallåtar till tävlingen, vilket är en ökning från förra året. Under finalen på Liseberg i Göteborg röstades vinnaren fram dels av publiken på plats, lyssnarna och av en jury, där publiken avgjorde den slutliga duellen mellan Kalle Johansson och Bullock hearts. I juryn ingick juryordförande Maths Broborg, projektledare för Svensktoppen nästa, Christer Björkman, Melodifestivalgeneral, musikredaktörerna Kerstin Behrendtz och Rita Jernquist, musikjournalisten och programledaren Kaj Kindvall samt Anna Lidman från förra årets vinnare av Svensktoppen nästa, gruppen EKO.

Mer information finns på: www.sverigesradio.se/svensktoppennästa


Pressbilder:
Kalle Johansson, vinnare av Svensktoppen nästa 2014. Foto: Mikael Grönberg/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3398631_600_600.jpg

Länken nedan kommer att uppdateras med fler pressbilder under dagen. Foto: Mikael Grönberg/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/press/bilder/STN_2014_final/index.html

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Angelika Vaskevitch, pressansvarig Svensktoppen nästa
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56

Maths Broborg, projektledare Svensktoppen nästa
maths.broborg@sverigesradio.se
08-784 56 44, 0706-24 56 44