Pressmeddelande 2014-10-13

Sîlan Diljen ny chef för P3 Stockholm

Sîlan Diljen blir ny chef för P3:s redaktion i Stockholm och därmed för några av kanalens mest välkända program som P3 Dokumentär, Morgonpasset i P3 och P3 Nyheter. Sîlan Diljen kommer närmast från Radio Sweden där hon har varit gruppchef för de kurdiska, persiska och somaliska programmen.

– Med Sîlan Diljen får P3 Stockholm en klok och stabil ledning och därmed möjlighet till fortsatt snabb utveckling, säger kulturområdeschef  Peter O Nilsson. Sîlans erfarenheter av journalistik med andra perspektiv än de vanliga  kommer P3 att ha stor glädje av.

– Jag är förstås jätteglad över att få chansen att fortsätta utveckla P3 tillsammans med hela redaktionen. De unga lyssnarna är jätteviktiga för Sveriges Radio och det är en skön utmaning att nå dem med kvalificerad underhållning och samhälls- och kulturjournalistik, säger Sîlan Diljen.

Sîlan Diljen tillträder som chef för P3 Stockholm vid årsskiftet.

Mer om Sîlan Diljen
Sîlan Diljen har bland annat varit programledare och reporter för Konflikt och Studio Ett. Hon var i mitten av 2000-talet med och startade tidningen Gringo, och har senast fått stor uppmärksamhet för P1-dokumentären och satsningen #minflykt, som är nominerad till Prix Europa.

Pressbild:
Sîlan Diljen. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3424449_1553_1999.jpg

För mer information, vänligen kontakta:

Peter O Nilsson, områdeschef
peter.o.nilsson@sverigesradio.se
0708-84 84 61

Eva Sahlin, presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52