David Huang. Fotograf: Martina Holmberg/Sveriges Radio
Programtips P2

Fredag 21 november i Klassisk förmiddag med David Huang: Drömmar och fantasier

Kl. 10.03-13.00.
P2-artisten och pianisten David Huang väljer musiken och leder Klassisk förmiddag under fem fredagar. Denna förmiddag tar han sin utgångspunkt i drömmar och fantasier och han har själv valt musiken.

- Idag står poesin i fokus, det abstrakta och drömmande inom oss, säger David Huang som bland annat har valt Berlioz banbrytande "Symphonie fantastique", baserad på hans drömmar och fantasier och Ravels "Gaspard de la nuit", inspirerad av makabra texter av poeten Bertrand.

I januari vann David Huang Solistpriset 2014, Sveriges största solisttävling för unga klassiska musiker, och utnämndes därmed till P2:s artist 2014-15.

David Huang, född 1988, är en svensk-kinesisk pianist som idag har etablerat sig som en av de mest lovande pianisterna i Sverige. Han föddes i Taiyuan i Kina och flyttade till Sverige när han var 3 år gammal. Han har erhållit flera priser vid diverse nationella ungdomstävlingar, bland annat Steinway Piano Festival (2005) samt SPPF:s tävling för unga pianister (2003). 

Pressbild: David Huang. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3211785_1420_2000.jpg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".