1 av 2
P3 Dokumentär: Fallet Linda Chen. Foto: Sara Lundin
2 av 2
P3 Dokumentär: Fallet Linda Chen. Foto: Sara Lundin
Programtips P3

Söndag 9 november i P3 Dokumentär: fallet Linda Chen

Kl. 18.03-20.00

32-åriga Linda Chen försvinner den 1 augusti 2009; åtta dagar innan hon ska stå brud i Stora Kopparbergs kyrka i Falun. Hon skulle bara gå ut och träffa en vän, uppger hennes sambo, som själv bedriver ett aktivt sökande med hjälp av släkten och en sierska. Han vädjar om hjälp i tidningar och tv, men ingen har sett henne. Sju veckor senare försvinner även sambon spårlöst.

Två dagar senare kommer han springande till en stuga vid riksväg 80 mellan Falun och Rättvik. Brännskadad och i bar överkropp. Han säger att två asiatiska män förvarat honom drogad i bagageluckan på en bil och matat honom med gamla friterade räkor. Sextiofem timmar senare dumpas han, enligt egen uppgift, i skogen intill Linda Chens kropp.

I P3 dokumentär berättar vi historien om Linda och varför man inte kan att döma någon för ett brott, när dödorsaken inte är fastställd.

Producent: Sara Lundin

P3 dokumentär sänds söndagar kl. 18.03-20.00 i P3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".