1 av 2
Klas Wolf-Watz. Sveriges Radio Ekot. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
2 av 2
Nina Benner. Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2014-11-06

Ekots nya gruppchefer program: Klas Wolf-Watz och Nina Benner

Till Ekots organisation hör också program som Studio Ett, P1-morgon, God morgon, världen och Ekots lördagsintervju. Nu är det klart att Klas Wolf-Watz blir gruppchef för programmen på vardagarna, Studio Ett och P1-morgon. För programmen som sänds på helgerna blir Nina Benner gruppchef.

Gruppcheferna för programmen tillhör Ekots nya publiceringsredaktion som leds av publiceringschefen Michael Österlund.

Gruppchef för P1-morgon och Studio Ett: Klas Wolf-Watz

Klas Wolf-Watz har jobbat på Sveriges Radio sedan slutet av 1990-talet. Han har tidigare varit reporter, producent och programledare. Han blev chef för P1-morgon 2012.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att få jobba med två av Sveriges absolut tyngsta aktualitetsprogram, Studio Ett och P1-morgon, säger Klas Wolf-Watz.

– Klas är en uppskattad arbetsledare på Ekot och det känns mycket bra att han nu tar helhetsansvar för vår dagliga programproduktion, säger Michael Österlund, Ekots publiceringschef.

Gruppchef för Ekots helgprogram: Nina Benner

Nina Benner har arbetat med Godmorgon, världen! under många år och har de senaste åren även varit chef för Konflikt och Ekots lördagsintervju. Hon har en bakgrund som nyhetsreporter och producent. Under en period var Nina Benner Sveriges Radios korrespondent i Danmark.

– Jag är förstås glad över att få jobba med några av Sveriges Radios mest spännande program. Lördagarna och söndagarna i radion är redan oslagbara för den som vill vidga sina vyer och höra initierade intervjuer som går på djupet. Med nya Radiokorrespondenterna  i P1 och P4 Världen med Robin Ohlin kommer vi kunna ge publiken ännu mer av den breda utrikesjournalistik som är Sveriges Radios kännemärke, säger Nina Benner.

– Nina Benner har stor erfarenhet av att arbeta med fördjupande journalistik och jag är mycket glad för att hon nu även tar sig an utvecklingen av exempelvis Ekonomiekot lördag och våra två utrikesmagasin, säger Michael Österlund.

Ekots helgprogram består av God morgon, världen!, Konflikt, Ekots lördagsintervju, Radiokorrespondenterna, P4 Världen och Ekonomiekot Lördag.

Klas Wolf-Watz och Nina Benner tillträder de nya tjänsterna 17 november.

Pressbilder:

Klas Wolf-Watz. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3436287_2048_1365.jpg

Nina Benner. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3433190_2048_1365.jpg

För mer information, vänligen kontakta:

Michael Österlund, publiceringschef
michael.osterlund@sverigesradio.se  
08-784 50 00

Eva Sahlin, presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".