Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Pressmeddelande 2014-11-06

Tommy Körbergs julreflektioner

Publicerat torsdag 6 november 2014 kl 13.10
Foto: Peter Knutson

Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören bjuder i år på alternativa julkonserter tillsammans med Tommy Körberg. Det blir inga tomtar och tindrande barn utan reflektioner kring den osynliga verkligheten i juletid.

Efter sin svenska höstturné som avslutas den 13 december kommer Tommy Körberg till Berwaldhallen för fyra alternativa julkonserter tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören under ledning av Hans Ek.

- Det blir ingen tomte, ingen kommersialism och inget glitter och glam så långt ögat når, utan reflektioner kring julens osynliga verklighet, säger Tommy Körberg.

På låtlistan finns allt från Coldplay till Sting, men också mycket nyskrivet. Som Sven-David Sandströms ”Dödsskepp i natten”, ett stycke inspirerat av senare års flyktingbåtar i Medelhavet. Några andra prominenta artister som har bidragit med specialskriven musik till konserten är Jojje Wadenius och Tomas Andersson Wij, medan Björn Ulvaeus och Kristina Lugn med flera har skrivit flera texter.

Tack vare det stora publiktrycket har Berwaldhallen öppnat upp en extra konsert (utöver tidigare annonserade) lördagen den 20 dec kl 15.00

TOMMY KÖRBERGS JULREFLEKTIONER
Onsdag 17 dec kl 18.00
Torsdag 18 dec kl 18.00
Fredag 19 dec kl 19.30
Lördag 20 dec kl 15.00
Sveriges Radios Symfoniorkester
Radiokören
Hans Ek, dirigent
Tommy Körberg

Musiken kommer även ut på skiva den 10 november med Norrköpings Symfoniorkester.

Tommy Körberg uppträdde senast i Berwaldhallen i januari 2013 vid en hyllningskonsert för Quincy Jones och dessförinnan vid Trettondagskonserten 2012.

Pressbild: http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/Files/2938/14568.jpg
Fotograf: Peter Knutson

Pressfrågor och pressackrediteringar
Peter Smith, pressansvarig Berwaldhallen
E-post: peter.smith@sverigesradio.se
Telefon: 0708-62 78 57, 08-784 51 39

Biljetter och biljettinformation
www.berwaldhallen.se
E-post: biljettkontoret.berwaldhallen@sverigesradio.se
Telefon: 08-784 18 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".