Närheten till hästarna ger Karolina hopp om livet. Karolina Tågerud Foto: Cecilia Mora/Sveriges Radio
Programtips P1

Måndag 10 november i Tendens: Jag var räddare för livet än för döden

Kl. 11.03

När Karolina Tågerud mådde som sämst för två år sedan såg hon självmord som enda utvägen. Ett telefonsamtal från hennes läkare blev hennes räddning.

-När min läkare ringde och frågade rakt ut om jag tänkte ta mitt liv kände jag en stor lättnad. Hon lyckades fånga in mig i rätt tid.

Karolina hade en väldigt tuff  tonårstid och i flera år pendlade hon in och ut i depression. I flera år prövade hon många olika jobb som ett sätt att döva  ångesten. En ohållbar arbetssituation var droppen. Hon förlorade allt hopp om livet och gick in i en bubbla där hon planerade sluta sitt liv.

Hon vill berätta om sina självmordstankar i förhoppning om att flera unga personer vågar söka hjälp när de mår som sämst.

- Det finns hjälp att få, säger hon.

Ullakarin Nyberg är psykiater och suicidforskare. Hon ökningen av självmord och självmordsförsök bland unga som en konsekvens av ungdomars psykiska ohälsa.

Pressbild:
Närheten till hästarna ger Karolina hopp om livet. Karolina Tågerud Foto: Cecilia Mora/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3437488_2048_1536.jpg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".