Kritikerprogrammet. Gunnar Bolin. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Kritikerprogrammet. Gunnar Bolin. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Programtips P1

Tisdag 18 november i Kritiken: Museernas mångfald

Kl. 14.03

Det nyöppnade Judiska museet i Warszawa handlar mycket medvetet om judisk kultur i Polen under under tusen år, inte främst om förintelsen och antisemitism. Kritikens programledare Gunnar Bolin har varit där och skildrar i ett reportage hur museet formats.

I Sverige diskuterar museivärlden just nu mångfaldsfrågor - vilka perspektiv museerna har, hur de berättar och vilka som gör det. Riksutställningars nya rapport "Museerna och mångfalden" understryker att det är hög tid att ord förvandlas till handling. Men, hur blir ett museum i sin tid? Utställningsproducenten Ceylan Holago, Eva Hansen, strategisk chef för Malmö museer och kulturredaktionens Mattias Berg kommer till Kritiken - som - också varit i Paris, där Karsten Thurfjell har besökt Fondation Louis Vuitton, affärsmannen Bernard Arnaults konstpalats som ritats av den berömde arkitekten Frank Gehry.

Programledare Gunnar Bolin

Producent Maria Götselius

Pressbild:
Kritiken. Gunnar Bolin. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3129567_2048_1365.jpg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".