Programtips P1

Måndag 1 december: Premiär för Kulturreportaget i P1

Kl. 14.03

Kulturreportaget är ett nytt program från Sveriges Radios Kulturredaktion och först ut är Suzanne Osten, geten och det normala - ett program av Susanne Skog.

Så här beskriver sig redaktionen för Kulturreportaget:
"Vi blir en fluga på väggen, en känga på en varig tå, går in i skapandets innersta rum. Vi luktar, vi snokar, vi avslöjar, vi analyserar och lägger oss i kulturlivets smutsiga byk med hjälp av reportage och porträtt. Vi är det långa reportaget om kultur. 45 minuter varje måndag."

Suzanne Osten, geten och det normala ett program av Susanne Skog.

”1974 trodde jag att jag kunde bestämma vad publiken skulle tycka och tänka och känna och förstå. Sedan lärde jag mig av bebisarna”.

I över fyrtio år ledde Suzanne Osten ensemblen Unga Klara i Stockholm och har dessutom skapat en rad vildsinta filmer och skrivit flera böcker. Det är nästan som att hon är riktad direkt till ynglet. Till bebisarna, barnen och de unga. Men också till de så kallade vuxna och deras klibbiga trådar till barnet och barndomen. Och en sak har alltid stått klart, all mänsklig och politisk kraft i bor i själva förvandlingen.

”Du kan vara en get eller en sten eller en kvinna eller en man eller en påfågel eller en varg. För barn är inte det här det minsta konstigt. Ta emot en barnpublik med skägg och säg: Hej, jag är elva år!
De bara: Aha.”

Möt Suzanne Osten. En av Sveriges genom tiderna största regissörer som aldrig slutat fråga och fråga en och samma sak.

”Vad är normalt? Alla var väldigt rädda för den här frågan. För alla misstänker att det finns nån annan som vet vad det är”

Producent: Jenny Teleman

Pressbild: kommer inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista