Tove Lo. Foto: Johannes Helje. Silvana Imam. Foto: Ida Sundquvist. Little Jinder. Foto: Arvida Byström. Montage: Sveriges Radio
Tove Lo. Foto: Johannes Helje. Silvana Imam. Foto: Ida Sundquvist. Little Jinder. Foto: Arvida Byström. Montage: Sveriges Radio
Pressmeddelande 2014-11-19

Tove Lo, Silvana Imam och Little Jinder klara för P3 Guld 2015

Den 17 januari 2015 är det dags för P3 Guld, Sveriges viktigaste hyllningsgala till svensk musik, att inta Scandinavium i Göteborg. För trettonde året i rad blir det en musikfest med några av årets och framtidens hetaste artister på scenen. Idag kan P3 stolt presentera ytterligare tre liveakter: Tove Lo, Silvana Imam och Little Jinder.

– P3 har supportat mig sen dag ett så att spela på P3 Guld är en ära. Det kommer bli min första spelning 2015 så jag är sjukt pepp redan nu!, säger Tove Lo.

Tove Lo släppte tidigare i höst sitt debutalbum ”Queen of the Clouds”, som har fått ett fantastiskt mottagande. Totalt har hennes musik streamats över 180 miljoner gånger på Spotify och hennes stora hit ”Habits (Stay High)” har spelats flitigt i P3 och har i flera veckor legat på tredje plats på Billboard hot 100. Det är den högsta placeringen för en svensk artist sedan Ace of Base låg etta för över tjugo år sedan. I slutet av november ansluter Tove Lo till Katy Perrys omfattande Australien-turné och om två månader uppträder hon äntligen på P3 Guld-galan. 


Silvana Imam släppte i våras EP:n ”När du ser mig • se dig”, uppföljaren till debutalbumet ”Rekviem” från förra året. När Musikguiden i P3 i somras korade vårens bästa låtar var det Silvana som kammade hem första platsen med låten ”IMAM”. Hennes låt ”Svär på min mamma” återfanns också på listan och hon var i och med det den enda artisten med två låtar på listan. Silvana Imam har hyllats av både kritiker och publik för sin otroliga närvaro på scen och när hon uppträder på P3 Guld får hon sällskap av Marlene.

– Just nu längtar jag efter att få celebrate med göteborgspubliken, som varit den bästa under min höstturné. De kommer att få uppleva en Naturkraft, säger Silvana Imam.


Little Jinder
 hittade sitt sound när hon bodde i England och fick sitt genombrott med singeln ”Youth Blood”. Debutalbumet ”Break Up”, som kom förra året, nominerades till Årets Pop på P3 Guld 2014. Tidigare har hon bara släppt musik på engelska men hennes självbetitlade album ”Little Jinder”, som släpps 26 november, blir helt på svenska. Övergången till svenska har varit ett lyckokast, låtarna ”Ful och tråkig tjej”, ”Inga E Som Vi E” och självklart ”Vita Bergens klockor” har alla blivit P3-favoriter. Under november och december turnerar Little Jinder i Sverige med flera klubbspelningar.

Sedan tidigare är det klart att även Thomas Stenström, Joy, Linnea Olsson och Lorentz kommer att uppträda under galakvällen.Vem som blir galavärd för P3 Guld 2015 och vilka övriga artister som kommer att uppträda på galan avslöjas inom kort. Vilka av årets aktuella artister som har nominerats till de nio prestigefyllda priserna presenteras på den årliga presskonferensen den 2 december i Radiohuset i Stockholm.


Biljetter

Biljetterna till P3 Guld 2015 säljs via ticnet.se. Galabiljetten ger även tillträde till P3 Gulds klubbkväll på Trädgår’n.
Åldersgräns till P3 Guld: 13 år.
Åldersgräns till klubbkvällen: 18 år.

Evenemanget P3 Guld 2015 är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Got Event och Göteborg & Co.
Mer info: sverigesradio.se/p3guld

Pressbilder
Tove Lo. Foto: Johannes Helje
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3438883_1400_2048.jpg

Silvana Imam. Foto: Ida Sundquvist
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3442016_900_669.jpg

Little Jinder. Foto: Arvida Byström
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3441996_2048_1876.jpgFör vidare information, vänligen kontakta:
Angelika Vaskevitch, presskontakt P3 Guld

angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
073-231 45 56

Johannes Sundelin, presskontakt P3 Guld

johannes@iles.se
070-219 83 73

Maths Broborg, projektledare P3 Guld

maths.broborg@sverigesradio.se
070-624 56 44

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".