Romanpriset, redaktionen. Jenny Teleman. Romanpriset Sveriges radio. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Romanpriset, redaktionen. Jenny Teleman. Romanpriset Sveriges radio. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2014-12-09

Här är nomineringarna till Sveriges Radios Romanpris 2015

Sex böcker har nominerats till Sveriges Radios Romanpris 2015, böcker som den ännu hemliga lyssnarjuryn kommer att läsa, diskutera och bedöma. Den 6 mars avslöjar de Romanpristagaren.

De nominerade böckerna är:

Den andra kvinnan av Therese Bohman

Psykodrama av Magnus Dahlström

Kalmars jägarinnor av Tove Folkesson

Timme Noll av Lotta Lundberg

Kafkapaviljongen av Tony Samuelsson

Twist av Klas Östergren


– De sex nominerade romanerna stirrar alla från skilda håll på sanning, lögn och längtan. Inget är riktigt pålitligt i årets storartade berättelser. Inte minnet. Inte ens tidens gång, säger Jenny Teleman, programledare för Romanpriset.

Sju personer kommer att ingå i den lyssnarjury som utser Romanpristagaren och de entusiastiska diskussionerna om böckerna sänds 2-6 mars i P1.

Mer information samt Kulturnytts recensioner av böckerna finns på: www.sverigesradio.se/p1/romanpriset

www.sverigesradio.se/kulturnytt


Om Sveriges Radios Romanpris:
Sveriges Radio delar varje år ut ett romanpris till "en framstående svensk roman ur det gångna årets produktion". Prissumman är på 30 000 kronor.

Det unika med detta pris är Lyssnarjuryn. Den består av bokläsande radiolyssnare i olika åldrar och med skiftande yrken som skrivit och anmält sitt intresse. Jurymedlemmarna läser de nominerade romanerna, resonerar och utser tillsammans pristagaren. Samtalen sänds i Kulturradion i P1 fem dagar i följd, med start måndag 2 mars och avslutas med en final 6 mars kl. 18.15 där Romanprisets vinnare offentliggörs.


Pressbild:
Jenny Teleman programledare för Sveriges Radios Romanpris.
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/3448116_2048_1152.jpg
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Götselius, producent för Romanpriset
maria.gotselius@sverigesradio.se
08-784 35 54

Caroline Meyer Lagersparre, Pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730-70 25 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".