Sveriges Radio Play får väckarklocksfunktion.
Sveriges Radio Play får väckarklocksfunktion.
Pressmeddelande 2014-12-10

Vakna med Sveriges Radio Play – nu fungerar lyssnings-appen som klockradio

Appen Sveriges Radio Play – där användarna kan lyssna både på direktsända kanaler och på program i efterhand –är i ständig utvecklig utifrån användarnas önskemål. Senaste nyheten är att funktionen ”väckarklocka” lagts till, en funktion som gör att appen fungerar som en klockradio och väcker med önskad radiokanal.

– Det här är en funktion som väldigt många av våra användare har önskat sig: möjligheten att vakna till våra radiokanaler. När jag växte upp på 80-talet hade jag en vit klockradio på nattduksbordet. Nu ger vi en gammal idé nytt liv – det känns roligt, säger Daniel Boo, produktägare mobilappar.

– Vi har också lagt till en ”sovtimer” så att man kan somna till ett program eller kanal om man vill. Nu fortsätter vi att utveckla appen under 2015, närmast står olika former av pushnotiser och programpåminnelser på tur, säger Daniel Boo.

Sveriges Radio Play är en av de mest populära medieapparna i Sverige, både bland IOS- och Androidanvändare. Den lanserades i en förbättrad version våren 2014. Antalet användare per vecka har ökat med ungefär 15 procent i år och är nu cirka 400 000. Antalet lyssningar i Play ökar betydligt mer än så: under hösten har ökningen varit nära 60 procent.

– Det visar att den mobila lyssningsvanan växer sig allt starkare. En stor del av det är lyssning på poddradio, men även direktlyssningen är stark. Väckarklocksfunktionen är ett bra sätt att underlätta den dagliga lyssningsvanan, säger Martin Jönsson, digital direktör.

Så här fungerar väckarklockan i Sveriges Radio Play
Gå till menyn och välj Väckarklocka.
Ställ in tid och kanal.
Stäng inte ner appen – den måste vara öppen för att väckningen ska fungera.

Sovtimern hittar man i spelaren när man startat en kanal eller en efterhandslyssning.

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Boo, produktägare mobilappar
daniel.boo@sverigesradio.se

Eva Sahlin, presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".