Päivi Hjerp. Foto: Ulla-Carin Ekblom
Päivi Hjerp. Foto: Ulla-Carin Ekblom
Pressmeddelande 2014-12-11

Päivi Hjerp ny kanalchef för Sveriges Radio Dalarna

Nu är det klart att Päivi Hjerp blir ny kanalchef för Sveriges Radio Dalarna. Päivi Hjerp har arbetat 26 år inom Sveriges Radio och är för närvarande kanalchef för Sveriges Radio Örebro. Hon har tidigare bland annat varit t.f. kanalchef för Sveriges Radio Västmanland och programchef på Sisuradio.

– I Päivi Hjerp får P4 Dalarna en duktig och engagerad chef som har kunskap och vilja att leda och utveckla kanalen, säger områdeschef Lena Tideström-Sagström.

Päivi Hjerp ser fram emot det nya jobbet i Dalarna.
– Jag kan inte motstå frestelsen att börja arbeta på Sveriges Radio Dalarna; en kanal med höga lyssnarsiffror och som nyligen fått utmärkelsen ”Årets lokalradio”. Jag är också väl förankrad i länet eftersom jag har min familj och fasta punkt där sedan många år. Samtidigt är det inte lätt att lämna Sveriges Radio Örebros engagerade och duktiga medarbetare. Vi har gjort om i organisationen och tablån och fått bra gensvar i dialogen med publiken. Det är en fantastisk kanal som känns tråkig att lämna, säger Päivi Hjerp.   

– Jag är jätteglad över att få välkomna Päivi tillbaka till Dalarna, men det finns två sidor på myntet och den andra, trista, sidan handlar förstås om att P4 Örebro nu förlorar en bra chef. Rekryteringen av ny kanalchef till Örebro startar omgående, säger Lena Tideström-Sagström.

Pressbild:
Päivi Hjerp. Foto: Ulla-Carin Ekblom
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3452830_2048_1365.jpg


För mer information, vänligen kontakta: 

Lena Tideström-Sagström, områdeschef
lena.tidestrom-sagstrom@sverigesradio.se
023-77 77 26 

Eva Sahlin, presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".