Elle-Kari Höjeberg. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Elle-Kari Höjeberg. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2014-12-15

P2 startar Musiknätverk

Idag startar ”Musiknätverket i P2”, ett publiknätverk för hela kanalen. Tanken är att fler publikröster ska höras i P2:s program och att tips och idéer om vilken musik som spelas i kanalen ska komma in från publiken via Musiknätverket.  

- Med Musiknätverket i P2 vill vi fördjupa samarbetet mellan publiken och redaktionerna och på så vis göra ännu bättre program om musik. P4-kanalerna har jobbat på det här sättet i flera år för att få mer publikmedverkan i programmen och det har varit väldigt lyckat, säger Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig P2.  

Alla som vill dela med sig av sin kunskap om och engagemang kring musik kan anmäla sig till Musiknätverket på P2:s hemsida. Redan i januari kommer de första resultaten av samarbetet mellan publiken och redaktionerna att höras i program som Klingan, Klassisk morgon och Jazzradion.

- På P2 finns ett stort kunnande om den musik vi spelar och bevakar men vi kan förstås inte allt. Tillsammans med publiken och med hjälp av deras kunskap och tips kan vi göra inslag om fler artister och musikscener och bredda musikbevakningen, säger Olle Björkman, publikredaktör för Musiknätverket i P2.

Läs mer om Musiknätverket i P2 på http://sverigesradio.se/p2

Pressbild
Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig P2. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/2604157_2000_1333.jpg

För mer information, vänligen kontakta:  

Olle Björkman, publikredaktör Musiknätverket i P2
olle.bjorkman@sverigesradio.se
08-784 22 94

Maria Edlund, pressansvarig P2
maria.edlund@sverigesradio.se  
08-784 71 20

Följ Sveriges Radios pressgrupp på Twitter: https://twitter.com/pressgruppen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".