Men Herre gud! Henrik Johansson och Mark Levengood. Sveriges Radio podd. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Henrik Johnsson och Mark Levengood. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2014-12-18

Premiär för Men Herre Gud! – en podd om tro

På söndag 21 december är det premiär för Men herre Gud! I podden frågar bästa vännerna Mark Levengood och Henrik Johnsson sig själva och medverkande gäster vad man tror på samt letar efter religiösa meddelanden i samtiden.

– Alla söker vi, hela tiden. När jag var 12 år skrev jag en bön: "Du är hönan, jag är ägget – värp mig". Sen insåg jag att jag får fortsätta söka. Men Herre Gud! är en fortsatt sökning, säger Mark Levengood.

I första avsnittet den 4:e advent gästar Niklas Strömstedt. Tillsammans med programledarna Mark Levengood och Henrik Johnsson pratar han om kraften att våga släppa taget och vad som händer med den överkörda fågeln efter att den begravts. Mark hävdar att Niklas låtar skriker av religiösa budskap och Henrik jämför pilbågsskytte med sex. I programmet hörs även Annika Norlin som berättar vad människor har tyckt om att hon i en av sina låtar säger att hon är Jesus som kommit tillbaka till jorden som kvinna, och så undrar hon ifall vi skulle tillåta en ny religion.

– Om du inget tror på är du inget. Vi byter ständigt trosobjekt – till något som kan få oss att må bättre. Vi tror på dieter, fonder, träning, Gud och oss själva i hopp om att hitta en väg upp till något högre. Men hur orkar vi vara trofasta när verkligheten försätter oss i tvivel?, säger Henrik Johnsson.


Men Herre Gud! har premiär söndag 21 december kl. 11.30 och publiceras därefter varannan söndag i sammanlagt tio avsnitt. Programmen finns på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play. 
 
Ladda ner podden här: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4764

Men Herre Gud! är en poddradiospecial från Sveriges Radio producerad av Henrik Johnsson och Mark Levengood.

Mer om Sveriges Radios poddradiosatsning 
Men Herre Gud! är en av flera nya programsatsningar i Sveriges Radios satsning på poddradio. Tidigare i höstas lanserades Det Politiska Spelet och humorpodden Snedtänkt och ur arkivet hämtades första säsongen av Mammas Nya Kille. Tidigare i veckan lanserades också GrönsaksLandet och poddradiosidan Ekot granskar, med de bästa reportagen från Ekots grävgrupp de senaste åren. Alla Sveriges Radios poddar finns på http://sverigesradio.se/poddradio

Pressbilder:
Mark Levengood och Henrik Johnsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3456618_2048_1365.jpg

Mark Levengood och Henrik Johnsson. Foto: Pär Sundberg http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3451287_2048_1536.jpg

Henrik Johnsson och Mark Levengood. Niklas Strömstedt, gäst. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/3456622_2048_1365.jpg

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Angelika Vaskevitch, pressansvarig P3
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".