Nino Ramsby. Foto: Nino Ramsby
Nino Ramsby. Foto: Nino Ramsby
Programtips P2

Söndag 11 januari: P2 Dokumentär om Nina Nino Ramsby

Kl. 14.00-15.00.
Vi bär en massa mantlar som människor, menar Nina (numera Nino) Ramsby. Alltför sällan ställer vi oss frågan: Behöver jag den här manteln? Måste jag bevisa från vilken kultur jag kommer? Vilken musik jag förespråkar? Vilket kön jag är? Listan kan göras lång.

I den här P2 Dokumentären från 2011 – den mest nedladdade P2 Dokumentären hittills - har Nina kommit fram till att hon är Nino Ramsby, både tjej och kille, både och, mitt-emellan i alla situationer. Så därför kastar hen sig även ut i en musikvärld som innehåller det mesta: visa, jazz, rock, pop, techno, experiment.

Som i den arga postpunkgruppen Salt, den allvarliga leken med vuxenmusik för barn tillsammans med bröderna Lindgren, de nydanande visorna med Martin Hederos och den slicka elektronikan i Baxster. Överallt går hen in och placerar sig. Hen och RÖSTEN. Och lyssnar vi riktigt noga går det även att höra en spilåpipa från de hälsingska skogarna. 
 
En P2 Dokumentär av Mikael Strömberg.

Pressbild: Nino Ramsby. Foto: Nino Ramsby
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3457554_768_1152.jpg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".