Ahmed Berhan, Dilan Apak, Petrina Karlsson och Johannes Finnlaugsson. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
Ahmed Berhan, Dilan Apak, Petrina Karlsson och Johannes Finnlaugsson. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2015-01-05

Petrina Karlsson och Johannes Finnlaugsson nya Tankesmeder i P3

Idag får satirprogrammet Tankesmedjan i P3 två nya smeder, komikerna Petrina Karlsson och Johannes Finnlaugsson. Tillsammans med Dilan Apak och Ahmed Berhan kommer de i vanlig ordning bjuda på dagsfärsk analys av nyheter, aktuella ämnen och samhällsdebatter med ett särskilt fokus på inrikespolitik.

– Både Petrina och Johannes är kända för Tankesmedjan kräsna publik och vi vet att de redan från början är älskade, tillsammans med övriga redaktionen kommer de ta Tankesmedjan till nya höjder, säger Tobias Wallin, producent för Tankesmedjan.

Johannes Finnlaugsson är ståuppkomiker och manusförfattare. Han har under många år skrivit manus till TV-programmet Robins och Grillad i SVT. Johannes har även under många år medverkat som vikarierande smed i Tankesmedjan i P3 samt i podcasten Till slut kommer någon att skratta. Han är även aktuell med den egna podcasten Palmemordspodden. Under hösten 2014 gjorde han tillsammans med Emma Knyckare tvodden Emma och Johannes i SVT Flow. Johannes kommer från Lund, men är bosatt i Malmö.

Petrina Karlsson är en aktiv malmökomiker som skrivit manus för SVTs humorshow Robins och öppnat för stora namn som Johan Glans samt Maz Jobrani (US). 2013 blev hon utsedd till Årets nykomling på Svenska Ståuppgalan. Petrina har under året hoppat in som vikarierande smed i Tankesmedjan i P3 samt under hösten som regelbunden gäst  hos Knyckare i P3. Hon har även varit en av de stående komikerna under P3 Älskar-turnén 2014. Petrina kommer från Degeberga men är bosatt i Kristianstad.

Om Tankesmedjan
Tankesmedjan är ett humorprogram inriktat på politisk satir som sänds måndag-torsdag från Malmö. Varje vecka sorterar Tankesmedjan i P3 ut de näst viktigaste nyheterna och samhällsfrågorna för att ge sin analys av världens händelser. Från och med den 5 januari utgörs Tankesmedjan av Dilan Apak, Ahmed Berhan, Johannes Finnlaugsson och Petrina Karlsson. Producent är Tobias Wallin.

Pressbilder:

Ahmed Berhan, Dilan Apak, Petrina Karlsson och Johannes Finnlaugsson. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3461467_2048_1365.jpg

Johannes Finnlaugsson, Petrina Karlsson, Dilan, Apak, Ahmed Berhan och producent Tobias Wallin. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3461470_2048_1365.jpg

För vidare information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Angelika Vaskevitch, pressansvarig P3
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".