Pressmeddelande 2015-01-07

Cilla Benkö om attentatet i Paris: ”Fruktansvärt och helt oacceptabelt”

”Dagens attentat mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo är fruktansvärt och helt oacceptabelt. Våra  tankar går idag till alla anhöriga som drabbats av detta blodiga våldsdåd.” Det säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö. Med anledning av händelserna i Paris sänder Studio Ett extrasändningar i P1 kl. 20.00 och kl. 22.12.  

– Attentatet är en attack mot det fria ordet och saknar motstycke i närtid. Medierna och de journalister som arbetar med att belysa och granska är en viktig hörnsten i vårt demokratiska samhälle. Det vi idag ser är ett allt hårdare samhällsklimat, med en ökad polarisering och ett ökat våld. Det tenderar bli en del av vardagen. Det skrämmer mig. Den allsidiga bevakning och granskning vi ser som självklar kan faktiskt gå förlorad. På sikt kan vi få ett samhälle där vi inte som idag bryter åsikter, sprider kunskap och erfarenhet på lika villkor. Därför är det viktigt att vi samfällt idag öppet  agerar och tydligt går ut och fördömer denna attack, säger Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio.

Två extrainsatta Studio Ett-sändningar i kväll i P1 
Kl. 20.00 i samband med president Hollandes tal till nationen  
Kl. 22.12 reprisen av Studio Ett utgår till förmån för en extra livesändning  

Programledare: Jörgen Huitfeldt   
Producent: Linda Thulin

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se  
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".