XOV. Foto: Massa Media
XOV är gästredaktör i Musikguiden. Foto: Massa Media
Programtips P3

Tisdag 27 januari i Musikguiden i P3 med gästredaktör: XOV

Kl. 20.30-21.30

Artisten XOV är omsusad både för sin medverkan på soundtracket till filmen Hunger Games och för sitt tidigare liv. Damian Ardestani var killen från förorten som gjorde framgångrik chefskarriär i Stockholms sälj- och eventvärld, redan i tidiga 20-årsåldern. Det som på ytan såg ut att vara en perfekt tillvaro låg dock långt ifrån Damians personliga dröm. Han hoppade av, satsade allt han ägde och lite till i ett skivbolag. Men den musikdrömmen gick upp i rök när ekonomin gick i botten och bolaget lades ner.

Ur askan reste sig Damian Ardestani som artisten XOV. Upplevelserna omvandlades till mörka poplåtar och så spreds ett nytt artistnamn över musikvärlden. Idag pendlar han mellan en skärgårdsstuga Stockholm och studior i Los Angeles, men har också gjort en mellanlandning i Musikguidens radiostudio!

När XOV är gästredaktör berättar han om uppväxten och karriären, pengarna som förtrollar människor och kraschlandningen som satte honom fri. Damian har varit både hemlös och tandlös men motgångarna har skruvat upp hans motivation. 


Programmen ligger kvar för lyssning i 30 dagar på sverigesradio.se, där finns även Spotifylistor med tidigare gästredaktörers låtval.

Musikguiden i P3 med gästredaktör sänds måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 20.30-21.30 i P3.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".