Linnea Olsson. Foto: Karin Eller/Massa Media
Linnea Olsson är gästredaktör i Musikguiden i P3. Foto: Karin Eller/Massa Media
Programtips P3

Tisdag 20 januari i Musikguiden i P3 med gästredaktör: Linnea Olsson

Kl. 20.30-21.30

Popcellisten och sångerskan Linnea Olsson bläddrar bland de vinyler, kassetter och CD-skivor som skrivit hennes personliga musikhistoria. Hon spelar soundtracket som varit hennes sångskola och sluter cirkeln med artistupptäckter som hon själv gjort genom att lyssna på P3.

Linnea bemöter januarikylan med ett oslagbart sommarminne, hennes första och roligaste festivalupplevelse på Roskilde. Naturligtvis berättar hon också om uppdraget hon fått av världsstjärnan Peter Gabriel, att under fyra turnésvängar värma upp publiken som förband och sedan ta plats på scen som en del av hans band. Linnea kan fortfarande komma på sig själv med att tänka: “Här står jag och spelar flöjtstämman i Solsbury Hill på synth i Peter Gabriels band.” Då svindlar det lite och hon kan halka till på synthens tangenter.


Programmen ligger kvar för lyssning i 30 dagar på sverigesradio.se, där finns även Spotifylistor med tidigare gästredaktörers låtval.

Musikguiden i P3 med gästredaktör sänds måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 20.30-21.30 i P3.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".