Daniel Alling. Sveriges Radios korrespondent Berlin. Sveriges Radio Ekot. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Daniel Alling. Sveriges Radios korrespondent Berlin. Sveriges Radio Ekot. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2015-01-19

Nypremiär för Radiokorrespondenterna

I premiärprogrammet av Radiokorrespondenterna, som sänds den 25 januari frågar sig Berlinkorrespondenten Daniel Alling åt vilket håll Tyskland går, 25 år efter murens fall och den tyska återföreningen. Hur ser det återförenade Tysklands självbild ut idag?

Nytt för i år är att Radiokorrespondenterna varje söndag programleds av en av Sveriges Radios 21 utrikeskorrespondenter, som från sin ort berättar om aktuella frågor i sitt bevakningsområde.

– Pegida-demonstrationerna, Rysslandsdebatten i landet för och emot Putin, 25-årsjubileet för murens fall, bildandet av det konservativa och eurokritiska AfD och förstås Eurokrisen har alla med varandra att göra på något sätt. Och en del menar att Tyskland har blivit en smula mer nationalistiskt sen återföreningen. Det och mycket annat ska det första programmet handla om, säger Daniel Alling.

Det andra programmet sänds 1 februari och leds av Richard Myrenberg, Sveriges Radios Afrikakorrespondent som arbetar med Rwanda som bas. 

Radiokorrespondenterna sänds söndagar kl. 12.55, repris kl. 18.30 samma dag i P1 med start 25 januari. Programmet finns för efterhandslyssning på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.


Pressbild
Daniel Alling. Sveriges Radios korrespondent i Berlin, Tyskland. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/3390896_2048_1152.jpg

 

För mer information och förhandslyssning, vänligen kontakta:
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730-70 25 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".