Spotligt Krister Henriksson Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Spotligt Krister Henriksson Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Programtips P1

Tisdag 20 januari: Krister Henriksson gästar ny pod

Berggren. ”Spotlight” är en intervjupodd med kulturpersonligheter från alla områden. I första avsnitteet av ”Spotlight” som släpps tisdageen den 20 januari berättar Krister Henriksson om hur Doktor Glas blev en daglig följeslagare i Ystad under inspelningarna av Wallanderfilmerna. Kurt Wallander i sin tur blev dörröppnaren som förde Krister Henriksson till West End där han spelade Doktor Glas på svenska.

Krister Henriksson är premiärgäst i den nya kulturpodden ”Spotlight” med kulturjournalisten Kerstin Bergrern.

Radioveteranen Kerstin Berggren kommer i ”Spotlight” att samtala med gäster från alla grenar på kulturträdet. Gästerna är verksamma inom teater, opera, musik, litteratur, film.

- Jag vill veta vad mina gäster gör och hur man gör det, ”Spotlight” ska vara ett fritt samtal som kan ta vägen åt olika håll, säger Kerstin Berggren som under sina många år på radions kulturredaktion intervjuat de flesta. I mina program får ju bara en del av mina intervjuer plats. I ”Spotlight” får det långa samtalet en chans att nå lyssnaren, säger Kerstin Berggren som gläds åt att ”Spotlight” också kommer att finnas i en engelsk version när utländska kulturprofiler sitter vid mikrofonen.

​I det andra avsnittet av ”Spotlight” är den walesiske basbarytonstjärnan Bryn Terfel gäst och det programmet är helt på engelska.

Efter premiären på tisdag kommer ”Spotlight” att släppas en gång i veckan, varje onsdag.

Programmet ingår i Sveriges radios nya poddsatsning och är en av poddredaktionens exklusiva program gjort enbart för webben.

Pressbild:

Spotligt Krister Henriksson Foto: Carl-Johan Söder/SVT
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3467249_732_1152.jpg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".