P3 om-podd. Isabelle Forsberg.  Sveriges Radio P3. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
1 av 2
Isabelle Forsberg. Sveriges Radio P3. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Jonatan Unge, Tankesmedjan
2 av 2
Jonatan Unge, Tankesmedjan i P3. Foto: Julia Lindemalm
Pressmeddelande 2015-01-21

Premiär för P3 Om

I morgon är det premiär för P3 Om, podden som hjälper lyssnaren förstå alla fenomen och begrepp som snurrar runt i nyhetsrapporteringen. Under 20 minuter får lyssnaren tillräckligt med information för att hänga med i vad alla snackar om, och dessutom lite bonusinfo att skryta med inför kompisarna. Programledare är Isabelle Forsberg och P3-profilen Jonatan Unge.

– Det är lätt att känna att man inte hänger med i vanliga nyhetsprogram eftersom man saknar baskunskaper. I P3 Om kommer vi att blanda baskunskap med smaskiga fakta så att lyssnaren på 20 minuter får veta allt hen behöver och lite till. Tanken är att man ska bli lite, lite smartare av att lyssna, säger Isabelle Forsberg.

Varje vecka gör Isabelle Forsberg tillsammans med Jonatan Unge en djupdykning i ett aktuellt ämne, i första avsnittet behandlar de fenomenet Internet, platsen där alla nyheter nuförtiden verkar ta plats. Internet har på några decennium kommit att bli ett självklart inslag i svenskens liv, men hur fungerar det egentligen? Vem uppfann internet, vad är en toppdomän och vad gör folk på internet?

– Jag ser jättemycket fram emot att varje vecka få bli upplärd i ett ämne. Det kan vara allt mellan himmel och jord, aktuellt eller tidlöst, högt som lågt men alltid intressant. Första programmet handlar om internet och jag är säker på att vi alla kommer vara bra mycket klokare efteråt, säger Jonatan Unge.

P3 Om har premiär torsdag 22 januari och släpps därefter varje torsdag på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play. En nedklippt version av podden sänds med musik på måndagar kl. 18.03-18.30 i P3.

Mer om Sveriges Radios poddradiosatsning 
P3 Om är en av flera nya programsatsningar i Sveriges Radios satsning på poddradio. Nyligen lanserades P3 Spel: Specialpodd om Starcraft 2, Tv-seriepodden och Känd från internet. Tidigare i december lanserades också Men Herre Gud!, GrönsaksLandet och poddradiosidan Ekot granskar, med de bästa reportagen från Ekots grävgrupp de senaste åren. Tidigare i höstas lanserades Det Politiska Spelet och humorpodden Snedtänkt samt den tidigare opoddade första säsongen av Mammas Nya Kille. Alla Sveriges Radios poddar finns på http://sverigesradio.se/poddradio

Pressbilder:
Isabelle Forsberg. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3467734_2048_1365.jpg

http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3467731_2048_1365.jpg

Jonatan Unge. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3392193_2000_1333.jpg

 

För vidare information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Angelika Vaskevitch, pressansvarig P3
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
073-231 45 56 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".