Torgny Svensson, expertkommentator alpint. Foto: Johan Ljungström/Sveriges Radio.
1 av 3
Torgny Svensson, expertkommentator alpint. Foto: Johan Ljungström/Sveriges Radio.
Jonas Enarson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
2 av 3
Jonas Enarson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
Mats Dahlberg. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
3 av 3
Mats Dahlberg. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
Programtips P4

Torsdag 12 februari: Radiosporten - VM i storslalom

Kl. 18.15 och 22.15
Mats Dahlberg och Jonas Enarson rapporterar direkt från VM och damernas alpina storslalom från Vail, USA.  Torgny Svensson som varit ledare för Ingemar Stenmark på 70-talet, är Radiosportens alpine expert. 

18.15 och 22.15 avgörs damernas storslalom i alpina VM i Vail Beaver Creek.

Jonas Enarson refererar och Mats Dahlberg står för intervjuerna och experten heter precis som alltid de senaste 30 åren Torgny Svensson.
Torgny Svensson gjorde en gång i tiden Ingemar Stenmark till världens bäste utförsåkare och är Sveriges mest långvarige expertkommentator.

Sverige har medaljförhoppningar i storslalom, framförallt genom Sara Hector som fått ett ordentligt genombrott i världseliten i år – hon vann sista världscuptävlingen före VM.

 – Sara Hector är helt orädd och har äntligen tagit klivet upp i världstoppen. För trots att Sara bara är 22 år har hon varit med i världscupen i fem år och alla har väntat på att hon ska slå igenom på allvar. I storslalom har hon åkt helt suveränt på slutet och slutat tvåa och etta i de två senaste världscuptävlingarna. Klar medaljchans på Sara Hector, säger Radiosportens Jonas Enarson.

Radiosporten sänds 12 februari kl. 18.15 och 22.15 från VM och damernas alpina storslalom från Vail, USA.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".