Kitok. Foto: Petter Löfstedt
1 av 2
Kitok. Foto: Petter Löfstedt
Rosh. Foto: John Artur
2 av 2
Rosh. Foto: John Artur
Programtips P3

Onsdag 25 mars i Musikguiden i P3 Session: Kitok och Rosh från Hamnmagasinet i Umeå

Kl. 20.30 - 22.00

I samband med Umeå Open-festivalen den 25 mars sänds Musikguiden i P3: Session direkt från Hamnmagasinet i Umeå. På scen står Kitok och Rosh – båda aktuella med ny musik. Musikguidens programledare Tina Mehrafzoon finns också med på scen och kan ställa dina frågor till artisterna.

Rosh har på kort tid blivit en av Sveriges mest omtalade nya hiphop-artister. Hon gjorde strax före jul ett av de fetaste liveframträdandena i Musikhjälpen, då hon tillsammans med Cleo körde över en rörd Petter med hans gamla hit ”Så klart”.

18-åringen från Nyköping , nu bosatt i Stockholm, har det senaste året medverkat på låtar med bland andra Lilla Namo, Ison & Fille, Linda Pira, och Sakarias. I februari är det så äntligen dags för Rosh att släppa sin egen debut-EP "Svart Diamant", och i Musikguiden i P3: Session får vi höra hur musiken låter live.

Kitok har med sin högljudda hyllning av sin ort ”Paradise Jokkmokk” skapat ett helt nytt sound. Streetmusik utan asfalt - långt ifrån den lite skramliga popmusik som vi tidigare hört från frontmannen Magnus Ekelund.

Det efterlängtade albumet släpps nu i januari och i mars intar Kitok sessionscenen på Hamnmagasinet i Umeå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".