Johannes Finnlaugsson, Petrina Karlsson, Dilan, Apak, Ahmed Berhan och producent Tobias Wallin. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
Johannes Finnlaugsson, Petrina Karlsson, Dilan, Apak, Ahmed Berhan och producent Tobias Wallin. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2015-01-29

Tankesmedjan i P3 granskar chefer i ny podd

Imorgon är det premiär för podden Veckans boss med Tankesmedjan. I podden granskas olika makthavare, stora som små, för att ta reda på vilka de är som sitter på makten över våra liv. Tankesmedjan kommer i podden även bygga en topplista över världens chefer, så att lyssnarna verkligen ska förstå vem som är boss över vem.

– Att bli objekt för ”Veckans boss” kommer vara som att åka bergochdalbana: spännande, kittlande men också stundvis riktigt obehagligt – men oftast med lyckligt slut, säger Dilan Apak, programledare för Tankesmedjan.

I första avsnittet nagelfars ”möblernas Zlatan”, Ingvar Kamprad, chef över ett småländskt möbelföretag som har makten över otroligt många anställda och makt över hur vi inreder våra hem. I podden undersöker Tankesmedjan hans superkrafter och svagheter samt listar de sjukaste ryktena de kan hitta.

– I framtiden kommer vi troligen se på Veckans boss-podden på samma sätt som vi idag betraktar Hylands hörna, vi tror faktiskt att vi skriver mediehistoria i och med lanseringen, säger Dilan Apak.

– Många har efterfrågat att Tankesmedjan bör sändas fler dagar i veckan, vilket nu blir verklighet med publicering varje fredag vid lunch, precis lagom i tid till att det är dags att sticka hem från jobbet eller skolan, säger Tobias Wallin, producent för Tankesmedjan.

Första avsnittet av Veckans boss med Tankesmedjan finns på sverigesradio.se fredag 30 januari.

Om Tankesmedjan
Tankesmedjan är ett humorprogram inriktat på politisk satir som sänds måndag-torsdag från Malmö. Varje vecka sorterar Tankesmedjan i P3 ut de näst viktigaste nyheterna och samhällsfrågorna för att ge sin analys av världens händelser. Tankesmedjan utgörs av Dilan Apak, Ahmed Berhan, Johannes Finnlaugsson och Petrina Karlsson. Producent är Tobias Wallin.

Mer om Sveriges Radios poddradiosatsning
Veckans boss med Tankesmedjan är en av flera nya poddar i Sveriges Radios satsning på poddradio. Alla Sveriges Radios poddar finns på http://sverigesradio.se/poddradio

Pressbilder:
Ahmed Berhan, Dilan Apak, Petrina Karlsson och Johannes Finnlaugsson. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3461467_2048_1365.jpg

Johannes Finnlaugsson, Petrina Karlsson, Dilan, Apak, Ahmed Berhan och producent Tobias Wallin. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3461470_2048_1365.jpg


För vidare information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Angelika Vaskevitch, pressansvarig P3
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".