Fortunagården, Värnamo. Foto: Rebecka Montelius/Sveriges Radio
Behandlingshemmet Fortunagården, Värnamo. Foto: Rebecka Montelius/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2015-02-04

P4 Jönköping granskar missbruksvården

I dag onsdag publicerar P4 Jönköping en granskning av tvångsvården av missbrukare med fokus på behandlingshemmet Fortunagården i Värnamo. Hemmet drivs av statens institutionsstyrelse, SIS. I ett av fallen som skildras berättas om en 49-årig kvinna som avled inne på hemmet. I hennes rum hittades heroin.

– Kvinnor med missbruksproblematik tillhör samhällets mest utsatta och röstsvaga, därför ville vi granska deras situation, säger reportern Rebecka Montelius som tillsammas med kollegan Pernilla Arvidsson granskat missbruksvården.

Under tiden reportrarna arbetat med granskningen har de talat med intagna, personal och anhöriga. Granskningen kommer förutom att höras i P4 Jönköping också sändas i  Ekot och P1-morgon. Reportaget i sin helhet sänds med start 15.04 i P4 Jönköping i dag och under dagen läggs en poddversion ut på sverigesradio.se.

P4 Jönköping kan även höras på http://sverigesradio.se/jonkoping och i appen Sveriges Radio Play.

För mer information, vänligen kontakta:

Lars Bernfalk, kanalchef P4 Jönköping
lars.bernfalk@sverigesradio.se
036–215 66 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".