Kino. Saman Bakhtiari. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio.
Kino. Saman Bakhtiari. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio.
Programtips P1

Fredag 13 februari i Kino: Cirkeln blir film

Kl. 14.03

Efter mycket förhandssnack och lång väntan får filmen Cirkeln nu premiär. Historien om hur sex unga kvinnor plötsligt inser att de fått magiska krafter har nått stora framgångar på bokmarknaden, men hur fungerar den som film? När de magiska krafterna ska gestaltas visuellt och huvudpersonerna får kropp av sex helt vanliga skådespelare. Regissören Levan Akin besöker Kino och berättar om hur han hanterat dessa delikata frågor - när fantasi möter verklighet. Till studion  kommer också Sara Bergmark Elfgren, en av bokens två författare, som även skrivit manus och Leona Axelsen och Helena Engström som spelar Linnea och Anna-Karin.

Cirkeln premiärvisas under Berlins filmfestival som just nu pågår och där Kinos programledare Saman Bakhtiari och Roger Wilson är på plats. De berättar i veckans Kino om sina möten med årets filmer och filmskapare där.

Karsten Thurfjell har också besökt utställningen Patchwork of Narratives på Färgfabriken i Stockholm och sett två dokumentärfilmare göra var sitt verk om stadens sårbarhet, städerna Mostar och Beirut är spelplats för två 45-minuters filmer om staden som ett kulturellt betingat lapptäcke och inte bara ren arkitektur.

Programledare: Saman Bakhtiari

Producent: Nina Asarnoj

Pressbild:
Kino. Saman Bakhtiari. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio.
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3203883_2000_1360.jpg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".