Pia Fridén. Plånboken. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pia Fridén. Plånboken. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Programtips P1

Onsdag 18 februari i Plånboken: Leva loppan som pensionär?

Kl. 10.03

I dag erbjuder alla storbanker så kallade seniorlån, och den senaste tiden har också det privata alternativet Hypotekspension marknadsfört sig ivrigt i dagspressen. Man lovar ett friare liv till alla pensionärer som vill låna på sitt boende och samtidigt bo kvar. Men vilka är egentligen riskerna med seniorlån och vad finns det för andra alternativ för den som vill leva loppan på ålderns höst?Veckans gäst pratar om ekonomisk parterapi. Till Karin Nordlander kommer dem som behöver hjälp i sin relation på grund av gräl kring ekonomin. Det är enligt Karin ett av de vanligaste skälen till problem i en parrelation, och anledningen till att vi så ofta grälar om pengar går mycket djupare än vad vi tror, säger hon.

Övervakad konsument  Vi tittar närmare på hur den nya tekniken nu börjat påverka oss som konsumenter på ett påtagligt sätt. Coops kunder kan nu få sms med erbjudanden, precis när de passerar en butik. Via Facebook och Messenger kan företagen få veta allt det vi skriver i våra sms, och därefter skicka direktreklam kring det som intresserar oss just nu, rakt in i våra mobiler.

Veckans expert Mikael Nyman svarar på lyssnarnas frågor kring pensioner.

Producent: Matilda Rangborg Programledare: Pia Fridén

Pressbild:
Pia Fridén. Plånboken. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3003269_2000_1333.jpg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".