The Real Group. Foto: Tina Axelsson
The Real Group. Foto: Tina Axelsson
Programtips P2

Fredag 13 mars i P2 Live: The Real Group 30 år

Kl. 19.03-22.00.
Ikväll sänder P2 Live jubileumskonserten "Från Mozart till modernt" med The Real Group från Berwaldhallen i Stockholm. Det bjuds på nyskrivet, folkmusik, jazz och mycket mer från gruppens 30 år tillsammans.

De har rest världen runt flera varv och sjungit för såväl kungligheter som presidenter. I år fyller den svenska a cappella-gruppen The Real Group 30 år på scenen och de firar med att ge en jubileumskonsert med extra allt i Berwaldhallen.

På frågan om vad som får dem att fortsätta år efter år svarar Anders Edenroth, en av The Real Groups grundare:

– Nyfikenhet! Det är något som vi inte ens definierade från början eftersom vi tyckte det var självklart, men det finns alltid något nytt och spännande att utforska, vilket vi ännu inte är färdiga med.

På repertoaren står bland annat en egen dansk-svensk hyllning till Alice Babs, en samisk dikt, George Michaels Freedom, några "jazzrökare" och nyskrivet material blandat med tillbakablickar.

The Real Group är en svensk a cappella-grupp som bildades 1984 av fem före detta elever i Adolf Fredriks musikklasser. Gruppens första skiva kom 1987, där de flesta låtarna var covers. År 2015 firar de 30 år på scenen med en omfattande världsturné.

The Real Group är Emma Nilsdotter, Katarina Henryson, Anders Edenroth, Morten Vinther och Anders Jalkéus.

Konserten spelades in den 4 mars i Berwaldhallen i Stockholm.

Pressbild: The Real Group. Foto: Tina Axelsson
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3478048_2048_1365.jpg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".