Staffan Storm, Jeanette Emt och Niels Righolt. Foto: Peter Bjuhr
Staffan Storm, Jeanette Emt och Niels Righolt. Foto: Peter Bjuhr
Programtips P2

Lördag 21 februari i Musikmagasinet: Musikalismer - i sitt rätta element

Kl. 12.03-13.00.
Ett Carl Nielsen-citat blir utgångspunkt för dagens Musikalismer: ”Inför uppgifter som att uttrycka liv abstrakt, där andra konstarter famlar förgäves, tvingade att gå omvägar, göra utsnitt, symbolisera – där och framför allt där rör sig musiken på sitt urområde, i sitt rätta element, helt enkelt för att den har löst sin uppgift genom att vara sig själv. Ty den är liv, medan andra blott föreställer och skildrar liv.”

Dagens program handlar om programmusik och absolut musik och om musikens relation till de andra konstarterna, när kulturhistorikern Niels Righolt och tonsättaren Staffan Storm samtalar med filosofen och programledaren Jeanette Emt.

P2:s musikfilosoferande samtalsprogram Musikalismer är tillbaka med sex nya program, med djupa och allmängiltiga frågor kring musik, i Musikmagasinet i P2 lördag 31 januari till 7 mars.

Pressbild: Staffan Storm, Jeanette Emt och Niels Righolt. Foto: Peter Bjuhr
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/3479059_2048_1365.jpg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".