Natalia Kazmierska. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
Natalia Kazmierska. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
Pressmeddelande 2015-02-13

Natalia Kazmierska ny programledare för Korrerapporten

På fredag 27 februari tar journalisten och nyhetskrönikören Natalia Kazmierska över som programledare för P3:s utrikesmagasin Korrerapporten. – Det är viktigt och sjukt kul att P3 har ett så smart utrikesmagasin i dessa tider, säger Natalia Kazmierska.

Korrerapporten är P3:s utrikesmagasin som vill "förklara världen" för P3:s lyssnare. Allt från Rymdskeppskolonialism till Syrienkonflikten.

– Det känns otroligt roligt att vara tillbaka på radion igen och jag är extra glad över att få jobba med just det här programmet. Intresset för vad som händer utanför Sverige har nog aldrig varit så stort som nu, säger Natalia Kazmierska.

– Med Natalia som programledare får Korrerapportens lyssnare en skarp, oförutsägbar och kvick guide som tar dem genom världen utanför Sverige, säger Sîlan Diljen,  chef för P3 Stockholm.
 

Korrerapporten sänds fredagar kl. 13.02 och programleds från och med fredag 27 februari av Natalia Kazmierska och ungdomskorrespondenten Paloma Vangpreecha.

Mer info på: sverigesradio.se/p3/korrerapporten

Natalia Kazmierska har tidigare hörts i P3 Nyheter med Kazmierska och suttit i panelen i Studio Pop på SVT. Natalia är verksam som journalist, krönikör och recensent och är för närvarande kolumnist för Aftonbladet. Den 2 februari 2015 fick hon Expressens Björn Nilsson-pris som varje år delas ut till en framstående kulturjournalist. Natalia Kazmierska är uppvuxen i Örebro och Kumla men är bosatt i Stockholm.

Pressbilder:

Natalia Kazmierska. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2631715_2000_1333.jpg
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2631726_2000_1333.jpg

För vidare information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Angelika Vaskevitch, pressansvarig P3
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".