Pressmeddelande 2015-01-27

Nu börjar P4 Västernorrlands jakt på hitlåtar till musiktävlingen Svensktoppen nästa

Från och med 1 mars till 1 april tar P4 Västernorrland emot nyskrivna tävlingsbidrag till 2015 års upplaga av P4:s stora musiktävling. Svensktoppen nästa i P4 Västernorrland är en del av Sveriges Radios rikstäckande musiktävling för låtskrivare, artister och nyskriven musik.

– I år vill jag att vi hittar en låt som kan ta oss med storm. Det är dags för Västernorrland att ta sig till riksfinal och vinna Svensktoppen nästa. Jag hoppas på många bra bidrag i olika musikgenrer från hela länet, säger Karin Lönnå, projektledare för Svensktoppen nästa i P4 Västernorrland.

I maj presenterar P4 Västernorrland de lokala bidrag som har tagit sig vidare till delfinalen i juni. I början av augusti väljer en jury ut åtta av 25 lokala delfinalvinnare som går vidare till riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen i början av september. För den slutliga vinnaren väntar flitiga radiospelningar i Sveriges största radiokanal P4 och en utmanarchans till Svensktoppen.

– Att stå på scenen i Svensktoppen nästa gav mig starkare nerver och att höra sin låt på P4 är en skön upplevelse, säger förra årets vinnare i Västernorrland, William Davis Lind.

Tävlingen vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela länet. Låten står i fokus men artisten är en viktig del av tävlingen. Tävlingsbidraget ska kunna framföras live och den inskickade inspelningen hålla god hemstudio- eller studiokvalitet.

Mer om Svensktoppen nästa med tävlingsinstruktioner och kontakter finns på www.sverigesradio.se/svensktoppennästa

 

Pressbilder:
Härnösandskillen William Davis Lind, vinnare i P4 Västernorrlands delfinal 2014, här tillsammans med alla delfinalister. Foto: Tina Skiöld/Sveriges Radio.
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/110/3486142_2048_1366.jpg

Svensktoppen nästa, logotyp: http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/1545074_2000_800.jpg

  

För mer information, vänligen kontakta: 
Karin Lönnå,  projektledare Svensktoppen Nästa P4 Västernorrland
karin.lonna@sverigesradio.se
060-19 03 39

Susanne Tellinger, pressansvarig Svensktoppen nästa  
susanne.tellinger@sverigesradio.se
08-784 65 70