Pressmeddelande 2015-04-10

Sveriges Radio sänder samtliga matcher i Damallsvenskan

I morgon är det premiär i Damallsvenskan i fotboll.  Sveriges Radio gör nu en storsatsning och sänder i fortsättningen  samtliga matcher i sin helhet.  Därmed blir det full täckning av både Herrallsvenskan och Damallsvenskan, på sverigesradio.se.

Sedan 2006 har Sveriges Radio sänt både Herrallsvenskan och SHL (tidigare elitserien i ishockey) i sin helhet. Nu gäller det alltså även Damallsvenskan. Första matchen att sändas är premiärmatchen mellan Hammarby och nykomlingen Mallbacken på lördag kl. 15.00. 

–  Genom våra reportrar runt om i landet kommer vi att kunna sända alla 132 matcher i Damallsvenskan, från Malmö och Kristianstad i söder till Piteå i norr, säger Radiosportens chef Markus Boger.  

– Det är mycket roligt att Sveriges Radio gör denna satsning och gör Damallsvenskan än mer tillgänglig via radion, säger Generalsekreteraren i Elitfotboll Dam, Linda Wijkström.  

I år kommer det att bli extra mycket damfotboll i Radiosporten. Vid sidan av satsningen på Damallsvenskan spelas VM i Kanada, med start i mitten av juni.  

– Det här är verkligen damfotbollens år, vi sänder samtliga Sveriges matcher och är på plats i Kanada med både reportrar, referenter och experter, säger Markus Boger

Sveriges matcher i VM hörs i P4 och på sverigesradio.se där också samtliga matcher i Damallsvenskan finns.

Pressbild: 
Radiosportens reporter Dag Malmqvist och experten Johanna Frisk. Foto: Sveriges Radio.
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3505016_2048_1152.jpg

För mer information:
Markus Boger, redaktionschef Radiosporten
markus.boger@sverigesradio.se 
0705-98 08 09

Susanne Tellinger, pressansvarig P4
susanne.tellinger@sverigesradio.se 
08-784 6570

Besök Sveriges Radios presswebb: .sverigesradio.se/press och twitter.com/pressgruppen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista