Pressmeddelande 2015-07-03

Bränn en stol i P3 – absurd satir i högt tempo

När de hårt arbetande smederna från Tankesmedjan i P3 tar semester tar sketchgruppen Bränn en stol över i fyra veckor med start måndag. Bränn en stol är ett fartfyllt sketchhumorprogram som blandar politisk satir med vardagskomik genom absurda, något flamsiga och ibland genomtänkta skämt.

– Efter att ha gjort program i Humorhimlen Lab blev vi tillfrågade om att vikariera för Tankesmedjan i P3. Ingen förfrågan har någonsin gjort oss gladare. Tack P3! Nu är det för sent att ångra sig!, säger sketchgruppen Bränn en stol

Bränn en stol startade genom att Hannes Björkbacka och Robin Wohlin sommarjobbade tillsammans och när de fick tråkigt började de göra radiosketcher för att fördriva tiden på sin arbetsplats. Dessa sketcher blev så småningom ett radioprogram på Örebro Universitets studentradio. De tyckte det var så roligt att göra sketcher att de skickade in en pitch till Humorhimlen Lab och frågade vännerna Elisabeth Brånsgård, Olle Ohlsson, Andreas Palm och Anna Blomberg från Örebrospexet om de ville vara med. Tillsammans kommer de mellan 6-30 juli sända måndag-torsdag kl. 16.04-17.00 i P3.

– Programmet kan innehålla spår av dåliga imitationer, men detta kompenseras av mästerliga ljudeffekter och vansinnig humor, så om du inte skrattar är det dig det är fel på!, hälsar Bränn en stol

Bränn en stol sänds måndag-torsdag i fyra veckor med start 6 juli kl. 16.04-17.00 i P3. Programmen finns även på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play. 

Pressbild:
Bränn en stol. Foto: Serge Pilossian
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3544815_838_472.jpg

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Angelika Vaskevitch, pressansvarig P3
angelika.vaskevitch@sverigesradio.se
08-784 72 31, 073-231 45 56

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista