Pressmeddelande 2015-09-15

Andreas Miller blir ny chef för P4 Stockholm och P5 STHLM

Nu är det klart att Andreas Miller blir ny chef för SR Stockholm där de lokala kanalerna P4 Stockholm och P5 STHLM samt de rikssändande redaktionerna P4 Extra och Vaken ingår. Andreas Miller är för närvarande kanalchef för Sveriges Radio Uppland.

Under det senaste året har ett utvecklingsarbete kring de två Stockholmskanalerna P4 Stockholm och P5 STHLM pågått. Visionen är att skapa två lokala kanaler med stor lyssnarnärvaro, ett än mer mångfacetterat utbud och att parallellt också nå nya lyssnargrupper. Projektet sjösattes i våras och nu tar Andreas Miller steget in i det pågående utvecklingsarbetet.

– Omgörningen av SR Stockholm är ett stort och viktigt uppdrag för hela P4 och Sveriges Radio. Det känns mycket inspirerande och kul att tillsammans med medarbetarna få skapa en vass och nära journalistik, som når ut på alla plattformar, både i de två lokala kanalerna och i P4 Extra och Vaken, säger Andreas Miller.

– Min ambition är att skapa goda förutsättningar för att det gedigna förändringsarbete som pågår ska hitta sin form och ge lyssnarna Europas bästa storstadsradio, säger Andreas Miller.

Andreas Miller tillträder sin nya tjänst på heltid den 2 november

– Med sitt engagemang, driv och stora publicistiska intresse kommer Andreas Miller att bidra med trygghet, stabilitet och kraft. Han är van att leda stora redaktioner och bidrar också med nyfikenhet och en förmåga att kombinera vardagsverksamheten med långsiktiga och tydliga visioner, säger Jakob Sillén, områdeschef Mälardalen.

Mer om Andreas Miller
Andreas Miller, 51, har sedan 2006 varit chef för P4 Uppland och Sveriges Radios vetenskapsredaktion i Uppsala. Dessförinnan var han redaktionschef för Sveriges Radios Samhällsredaktion. Andreas Miller har en utbildning i statskunskap och religionsvetenskap vid Uppsala universitet samt journalistutbildning vid Poppius journalistskola. Han tar över efter Lotta Mossberg, som i början av september meddelade att hon lämnar Sveriges Radio av privata skäl. 

Pressbild:

Andreas Miller. Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3576942_1200_675.jpg

För mer information, vänligen kontakta:

Jakob Sillén, områdeschef
jakob.sillen@sverigesradio.se  
0708-27 86 52
 

Eva Sahlin, PR- och presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52